Ανακοίνωση αλληλεγγύης από “Δυσήνιο Ίππο”

Στις 23 Νοέμβρη, αναρχικοί και αναρχικές, έπειτα από πρωτοβουλία συντρόφων της συλλογικότητας για τον κοινωνικό αναρχισμό “Μαύρο και Κόκκινο”, κατέλαβαν το κτίριο επί των οδών Φιλίππου και Σιατίστης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που στοχεύει στη συνάντηση των δυνάμεων του αναρχισμού με τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που γεννιούνται στο σήμερα, ενώ παράλληλα επιδιώκει την ανάδειξη του κοινωνικού χαρακτήρα του κτιρίου -που τα τελευταία χρόνια είχε περιπέσει στην εγκατάλειψη από το Δήμο Θέρμης που είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης του- καλύπτοντας κοινωνικές ανάγκες που προκύπτουν από τη διευρυμένη συνθήκη εξαίρεσης, φτώχειας και εξαθλίωσης που επιβάλλουν το κράτος και τα αφεντικά στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας σήμερα.

Από την πρώτη στιγμή, το κατειλημμένο κτίριο βρίσκεται στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής Θέρμης που κάλεσε την αστυνομία να επέμβει απειλώντας το με εκκένωση. Άλλωστε, οι κοινωνικοί και πολιτικοί χώροι αγώνα βρίσκονται διαρκώς υπό απειλή καταστολής και εκκένωσης από το κράτος και την εξουσία εξαιτίας της ανταγωνιστικής με την κυρίαρχη πρότασης ζωής και αγώνα που καταθέτουν. Εξαιτίας του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν στην ανάπτυξη της αυτοοργανωμένης και ακηδεμόνευτη κοινωνικής και ταξικής αντίστασης που στέκεται μακριά από θεσμούς και διαμεσολαβητές. Ενδεικτικά είναι τα πρόσφατα παραδείγματα επιθέσεων στις καταλήψεις Κουβέλου και Αγρός στην Αθήνα και Ελαία στην Κέρκυρα.

Ειδικά σήμερα, που οι μάσκες της δήθεν εναλλακτικής πολιτικής διαχείρισης από την “αριστεροδεξιά” κυβέρνηση πέφτουν καθώς συνεχίζεται η επίθεση των κυρίαρχων πάνω στα στοιχειώδη δικαιώματα και τους όρους ζωής των από κάτω της κοινωνίας, η στοχοποίηση των χώρων αγώνα θα αποτελεί πάντα κομμάτι της ευρύτερης κατασταλτικής στρατηγικής του κράτους και του παρακράτους για την κάμψη και την εξουδετέρωση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων.

Ως αναρχικοί και ως κομμάτι χώρων του κοινωνικού αγώνα που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του κράτους και άλλων παρακρατικών και τραμπούκικων συμμοριών στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συντρόφους και τις συντρόφισσες στη Θεσσαλονίκη. Αναγνωρίζουμε πως ο αγώνας τους για τη δημιουργία ενός χώρου μέσα στον οποίο αναπτύσσεται η αλληλεγγύη, η αμοιβαιότητα, η αυτοοργάνωση, η συντροφικότητα, η πολιτική ζύμωση, η ίδια η ζωή σε τελική ανάλυση είναι κομμάτι του κοινού μας αγώνα για την κοινωνική επανάσταση και τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας. Και ως τέτοιον θα τον υπερασπιστούμε μαζί με όλους όσοι αγωνίζονται από τα κάτω για την ανατροπή της καπιταλιστικής και κρατικής βαρβαρότητας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”

Πάτρα, 28 Νοέμβρη 201